Iedereen die voor een bedrijf werkt, kan te maken krijgen met het uitzoeken van relatiegeschenken. Of je nu een eigen bedrijf hebt of werkt voor iemand. Misschien ben je verantwoordelijk voor de inkoop ervan. Maar als dat niet zo is, kun je alsnog meedenken. Het is hoe dan ook handig  om te weten wat de beste geschenken zijn om te geven. Voor je eigen collega’s, klanten, leveranciers, noem maar op. Voor een afscheid, jubileum of het eind of begin van een succesvolle samenwerking. Voor elk soort doelgroep zijn mokken, pennen, tassen en gadgets geschenken al gauw goed. Dan weet je zeker dat je gewaardeerd wordt. Maar waarom nu eigenlijk déze geschenken?

Mokken en pennen zijn niet afgezaagd

Maar liefst 7, dat is het aantal eigenaren dat een pen gemiddeld krijgt in zijn ‘leven’. Dat betekent ook dat het logo dat erop staat, bij zo’n 7 mensen in het geheugen terechtkomt. Pennen zijn zo populair omdat ze erg effectief zijn, maar ook goedkoop en eenvoudig. Ze zijn een goede giveaway op bijvoorbeeld evenementen, maar ook goed geschikt om een pakketje mee te maken, samen met andere producten. Je kunt een pen bijvoorbeeld samen met andere kleine kantoorartikelen in een mok geven. En dan komen we op het volgende populaire relatiegeschenk: de mok. Die kan dus dienen als pennenbakje, maar natuurlijk ook voor waar hij in principe voor bedoeld is. Om koffie te drinken. Een mok bedrukken leent zich uitstekend om een boodschap op te drukken. Een kop koffie met een boodschap doet een hoop goeds voor je naamsbekendheid.

Klein maar fijn

We hadden het net al eventjes over pakketjes met allerlei kleinere geschenkjes. Die kun je als bedankje en als afscheidscadeautje uitstekend geven. Zo’n pakketje kun je ook insteken als goodie bag. Er zijn allerlei verschillende tassen om de cadeautjes in te doen. Met de juiste tas maak je het passend. Zo kun je eenvoudige papieren tasjes bedrukken met kleine spulletjes erin. Mag het wel wat groter, luxer zijn, dan kun je ook katoenen tassen of zelfs sporttassen weggeven. Dat eerste is ook nog eens een duurzame optie. Katoenen tassen hebben bovendien vaak een groot bedrukkingsoppervlak en zijn dus vooral ideaal voor wie graag opvalt. De sporttassen zijn juist weer een goede optie voor wie sportiviteit wil stimuleren en een écht lang bruikbaar, luxer product wil geven.

Geef innovatie mee

Werk je voor een echt modern, innovatief bedrijf? Dan ga je natuurlijk ook voor moderne en innovatieve relatiegeschenken. Ze zijn immers bedoeld om je boodschap, identiteit en naam uit te dragen. Met de juiste gadgets kun je ontzettend innovatief overkomen. Bijvoorbeeld met powerbanks, die je ook op een duurzame manier kunt inzetten. Neem nou solar powerbanks. Die laden zich op door middel van zonne-energie. Naast innovatie, kun je ook veiligheid stimuleren met gadgets. Is dit een belangrijke peiler in jouw bedrijf? Dan zijn telefoonhouders voor in de auto of bijvoorbeeld webcam covers een idee. Bij telefoonhouders hebben we het niet over die ‘ouderwetse’ onhandige priegeldingen waarvan het zuignapje om de haverklap losraakt en waarbij je lang moet frunniken om je telefoon erin te krijgen. Je hebt tegenwoordig al eenvoudige houders door middel van een magneet.

Safety first

Ook online is veiligheid het onderwerp van de dag. Je hebt vast wel eens gehoord over internetcriminelen die zonder dat je het doorhebt je computer kunnen kraken. Veel mensen plakken tegenwoordig hun webcam af, maar waarom geef je ze daar niet iets professioneels voor? Webcamcovers zijn nu populaire items waar je bovendien een sterke, passende boodschap aan kunt hangen. Een webcamcover met je logo erop zorgt er bovendien voor dat je relatie constant je logo ziet wanneer hij bezig is op de laptop.