Wetgeving blog

Image

Steeds meer Nederlanders staan achter het Fietsplan, maar waarom?

11-11-2019 Wetgeving

Misschien heb je al eens gehoord van het Fietsplan 2020. Een plan van de overheid om forenzen te stimuleren om naar hun werk te fietsen. Waarom staan er zo veel Nederlanders achter het Fietsplan? Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat het Fietsplan staat voor duurzaamheid en gezondheid. Door de fiets te verkiezen boven de auto wordt de uitstoot van broeikasgassen teruggedrongen en werk je bovendien aan de gezondheid.

Lees meer
Image

Kinderrechten voor vaders

22-08-2017 Wetgeving

Vaders die primaire bewaring van hun kinderen in echtscheiding zoeken, krijgen ongeveer 50 procent van de tijd, volgens een rapport van Working Mother Magazine. De gegevens zijn een teken van de veranderende sfeer rond de kinderopvang voor vaders, waar moeders historisch een voordeel hebben door de tegengestelde stereotypen van de verzorger en de broodwinner.

Lees meer
Image

Dronken rijden en de gevolgen daarvan

23-08-2017 Wetgeving

Dronken rijden is een landelijke epidemie genoemd en het publiek heeft steeds meer harde straffen ondersteund. De groeiende herkenning en reactie op de gevaren die door dronken bestuurders worden veroorzaakt, betekenen dat dronkenrijzende gevolgen kunnen zijn in een toestand van stroom, afhankelijk van waar de bestuurder wordt gearresteerd.

Lees meer